MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu

Yenişehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu

Dumlupınar Mah. GMK Bulvarı No459AA Yenişehir / MERSİN
Vizyon
Önce Ahlak ve Maneviyat, Dürüstlüğü ile Dünyaya çekidüzen vermeye çalışan nesiller yetiştirmektir.
Misyon
Geçmişin görkemini geleceğe taşımak için, tarihi bilinçle yola çıkarak, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle işbirliği içerisinde, Kuran´ın rehberliği, peygamberimizin önderliğinde, Fatih´in neslini şaha kaldıracak, ülkemizi dünyada lider ülke konumuna getirecek, erdemli, ahlaklı, münevver, dürüst nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
Başarılar
2018-2019 Yılı itibariyle okulumuzda; TEOG 1 Türkiye Birincisi ve iki kez Mersin İmam Hatip Ortaokulları arası LGS Mersin Birincisi çıkmıştır. Öğrencilerimizin tabiriyle burası muhteşem işler sarayı.
BAŞLAMA:08:00 BİTİŞ:14:50
KLİMA
Ulaşım
Belediye otobüsleri,Mezitli Koop,Pozcu Koop.Eğriçam Halk otobüsleri yanından geçmektedir.
Özel servisler mevcuttur.
DUMLUPINAR MAHALLESİ GMK BULVARI NO:459AA YENİŞEHİR MERSİN
Okulumuz Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yanındadır.
Sınıf mevcutları 20 civarındadır.
Okulumuza sınavsız kayıt olunabilmektedir.
%75 ve üzeridir.
%75 ve üzeridir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz bahçesinde açık hava sporları ve tasarım beceri atölyesi bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Tubitak 4006, 2204 bilim şenliği ve araştırma projeleri çalışmaları yapılmaktadır.Her katımızda satranç masaları bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları
Ezan ve Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları, eTwinning, Tubitak, Erasmus ve Gençlik Spor Bakanlığının projeleri yapılmaktadır.
Erasmus K101, K226, K227 projeleri yapılmaktadır.
Diğer Hususlar
Ana bina 2. katta bulunan okul kütüphanesi dışında zemin katta da Geri Dönüşüm Kütüphanesi bulunmaktadır. Ayrıca giriş katta içinde 16 bilgisayarın hizmet verdiği Bilişim Teknolojileri sınıfı bulunmaktadır.